Ketenverantwoordelijkheid

Ketenverantwoordelijkheid

Centralpoint maakt deel uit van een inkoop en productieketen en wij hebben een groot aantal toeleveranciers, zowel binnen Nederland als daarbuiten. Weten waar grondstoffen vandaan komen, wat er speelt bij toeleveranciers en door wie producten vervaardigd worden is voor ons een belangrijk onderdeel in de keten. Wij proberen samen met leveranciers ervoor te zorgen dat alle artikelen die bij onze klanten terecht komen verantwoord zijn geproduceerd, zonder misstanden. Samen met onze stakeholders willen wij een zo duurzaam mogelijke bedrijfsvoering hanteren.

Hoe doen wij dit?

Wij leveren uitsluitend A-merken apparatuur van gerenommeerde fabrikanten. Al deze fabrikanten zijn aangesloten bij de internationale gedragscode RBA, die focus legt op een aantal deelgebieden van Corporate Social Responsibility. Meer informatie over deze gedragscode kunt u vinden op: www.responsiblebusiness.org.

Onze rol in de ketenverantwoordelijkheid is de intermediair. Wij vragen onze leveranciers om audits die zij hebben verricht in hun fabrieken openbaar te stellen. Deze audits worden vrijwel altijd uitgevoerd door de Responsible Business Alliance. Via deze organisatie kunnen leden audits laten verrichten en daarna rapporteren over de misstanden in de fabrieken. Wanneer dit het geval is, wordt er een rapport gemaakt met verbeterpunten en een vervolgaudit gepland. Indien er geen verbetering plaatsvindt dient onze leverancier het contract met die fabrikant verbreken.

Social Responsibility verslag fabrikanten

Veel producenten outsourcen de productie van hardware, daarom is het voor hen ook belangrijk om de productieketen continu te onderzoeken. Wil je inzage in de social responsibility verslagen van onze primaire fabrikanten? Neem dan contact met ons op.

Meer informatie over sustainability?

024 – 209 20 00

Werkdagen van 08:30 – 17:30

Verstuur bericht

via ons contactformulier

Contact opnemen

ContactformulierClose

Bedankt voor uw interesse in Centralpoint. Op werkdagen tussen 8:30 en 17:30 uur kunt u voor zakelijk IT advies live met een van onze medewerkers chatten of whatsappen. Laat hieronder uw vraag achter dan zorgen wij er voor dat u binnen 1 werkdag een antwoord krijgt.

* u kunt als Consument niet bij ons bestellen. => Lees hier onze privacy- en cookieverklaring