Ergonomie

Ergonomische werkplek

Een ergonomische werkplek bevordert het comfort en de productiviteit van medewerkers. Met de juiste accessoires minimaliseer je de RSI-klachten bij medewerkers. Of zij op kantoor, onderweg of thuis werken.

Waarom is ergonomie belangrijk?

Uit onderzoek blijkt dat maar liefst 11% van de zieke medewerkers thuis zit wegens RSI-klachten en 60% van werkend Nederland loopt het risico op RSI-klachten. Deze klachten ontstaan bij een herhaalde beweging, waardoor er continu spanning op dezelfde spieren staat. Een goede, ergonomisch ingerichte werkplek en voldoende beweging zijn belangrijk om RSI te voorkomen. Gezonde medewerkers zijn meer tevreden en uiteindelijk jouw klanten ook.

70% van de thuiswerkers werkt niet ergonomisch

Kies voor de beste oplossingen

Centralpoint adviseert je over de beste ergonomische accessoires, die aansluit bij jouw medewerkers en zorgt voor gezondere medewerkers. Met ons stappenplan helpen wij je met het maken van de juiste keuzes. Wij bekleden een onafhankelijke positie, waardoor wij in staat zijn om de benodigde expertise samen te brengen en jouw organisatie de beste oplossing te bieden. Met een aantal aanpassingen is het eenvoudig om een ergonomische werkplek te creëren.

Ontdek ons aanbod in ergonomische accessoires:

Monitorarm

Met behulp van een monitorarm kun je het beeldscherm eenvoudig en snel op ooghoogte brengen. Zo neem je automatisch een rechte werkhouding aan.

Laptopstand

Een laptopstand verhoogt het beeldscherm van de laptop en verkleint de kijkafstand. Hierdoor is er veel minder nekbelasting. Zo werk je comfortabeler en ergonomischer.

Ergonomisch toetsenbord

Als je het numerieke gedeelte van het toetsenbord niet intensief gebruikt, adviseren wij een compact toetsenbord. Dit verkleint de reikafstand naar de muis en verlaagt daarmee nekklachten.

Ergonomische muis

Een ergonomische muis vermindert en voorkomt ongemakken doordat je deze in een handschud houding kunt vasthouden. Zo buigt de pols minder opzij en draait de onderarm minder.

Voetensteun

Een voetensteun kan uitkomst bieden bij onvoldoende hoogteregeling van het tafel of bureaustoel. Zo voorkom je dat de benen afhangen en afknellen.

Persoonlijk advies nodig?

Wil je weten wat ergonomie voor jouw organisatie en medewerkers kan betekenen? Neem dan contact op met onze specialisten via 024 – 209 20 00 of vul het contactformulier in op deze pagina. Wij nemen vervolgens zo spoedig mogelijk contact met je op.

    Contact opnemen

    ContactformulierClose

    Bedankt voor uw interesse in Centralpoint. Op werkdagen tussen 8:30 en 17:30 uur kunt u voor zakelijk IT advies live met een van onze medewerkers chatten of whatsappen. Laat hieronder uw vraag achter dan zorgen wij er voor dat u binnen 1 werkdag een antwoord krijgt.

    * u kunt als Consument niet bij ons bestellen. => Lees hier onze privacy- en cookieverklaring