Krijg grip
op je data

Met de CO2 data footprint calculator krijg je overzicht van de aanwezige data in jouw organisatie

De laatste twee jaar genereerden we meer data dan in de hele menselijke geschiedenis bij elkaar.

De hoeveelheid data explodeert.
En daar betalen we een hoge prijs voor.

Data kosten energie en veroorzaken CO2-uitstoot. Alleen al ons internetverbruik stoot vandaag de dag méér CO2 uit dan de hele luchtvaartindustrie. De impact van data op het klimaat is enorm.

Als we niets doen kan het aandeel van data op het wereldwijde stroomverbruik stijgen tot meer dan 30%. Het verkleinen van de CO2-uitstoot door data is heen luxe, maar noodzaak.

 

Start met besparen, kies voor duurzame data.

20 e-mails per dag veroorzaakt dezelfde uitstoot als 1.000 gereden kilometers per jaar.

Start met decarboniseren, zoom in op data

Hernieuwbare energie, duurzame datacenters, klimaatvriendelijkere hardware; we innoveren hard om dataopslag minder vervuilend te maken. Maar het begint bij data! De allesbepalende factor die dit alles start. Pak het probleem bij de wortel aan.

Datamanagement is de grote ontbrekende speler in het reduceren van energie in deze puzzle, terwijl juist dáár de grote winst te behalen valt.

99,5% van data wordt nooit meer gebruikt of geanalyseerd. Dat is een enorme besparingskans!

Ontdek hoe je de footprint
van je organisatie
kan verkleinen

Dit is hoe we jou kunnen helpen

Voordat je de impact van je data op het milieu kunt verkleinen, moet je weten hoe je CO2 footprint tot stand komt. Wij maken je footprint in drie stappen inzichtelijk:

Stap 1: Verzamelen

We genereren constant data. Jij, je collega’s en je klanten. Op dit moment maar liefst 1.7 MB per seconde. De meeste data wordt nooit meer gebruikt: een enorme besparingskans! Daarom starten we met het verzamelen van alle data in jouw organisatie, zichtbaar én onzichtbaar.

Stap 2: Berekenen

Data slurpt energie. Dit heeft een groot aandeel in de footprint van jouw organisatie. Hoe groot, dat berekenen we aan de hand van slimme calculaties. Je ontvangt een overzicht van de totale CO2 uitstoot door data in jouw organisatie en een specificatie van de veroorzakers.

Stap 3: CO2 reductie

Ontdek hoe je je CO2 footprint reduceert met duurzaam datamanagement. Door data te analyseren, structureren en optimaliseren verlaag je de hoeveelheid duplicated – en dark data in je organisatie. Zo minder je je energieverbruik en -kosten en draag je bij aan een groene toekomst.

Ook je footprint verkleinen?

Centralpoint en Qingtech helpen organisaties te verduurzamen door de impact van ICT op het milieu meetbaar te maken. Wij geloven dat technologie de sleutel is naar een duurzame toekomst. Vul het contactformulier in en we nemen contact met je op. 

    Contact opnemen

    ContactformulierClose

    Bedankt voor uw interesse in Centralpoint. Op werkdagen tussen 8:30 en 17:30 uur kunt u voor zakelijk IT advies live met een van onze medewerkers chatten of whatsappen. Laat hieronder uw vraag achter dan zorgen wij er voor dat u binnen 1 werkdag een antwoord krijgt.

    * u kunt als Consument niet bij ons bestellen. => Lees hier onze privacy- en cookieverklaring